De Vijzeltuin

Enkhuizen
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

De Vijzeltuin - Historisch wonen in Enkhuizen
Het project Vijzeltuin bestaat uit twee fases; Fase I bestaat uit zes grondgebonden woningen, twee woningen aan het Doelenlaantje en vier woningen, een vrijstaande en drie rijwoningen aan de Vijzelstraat. Fase II bestaat uit de renovatie van twee rijksmonumenten, het Snouck van Loosen ziekenhuis en het Zusterhuis en dertig service appartementen.
De verschillende bouwdelen liggen verspreid in het plangebied en vormen een invulling in de bestaande straatgevels. Het uitgangspunt voor de verschijningsvorm van de verschillende bouwdelen is het beeldkwaliteitsplan wat is vastgesteld door de gemeente Enkhuizen.

De woningen aan het Doelenlaantje betreft twee gespiegelde eengezinswoningen. Om beter aan te sluiten bij de schaal van de omgeving is ervoor gekozen de twee woningen in een verschillende kleur baksteen uit te voeren. Tevens kenmerken de gevels zich door een verticale geleding van de raampartijen. Door toepassing van topgevels wordt het individuele karakter verder versterkt. Belangrijk aandachtspunt in de planontwikkeling is tevens het contact met de straat. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken, op de verdieping drie slaapkamers en een badkamer en daarboven nog een zolderruimte.
De woningen hebben aan de achterzijde een mooie stadstuin met berging die grenst aan het parkachtige binnengebied van het Snouck van Loosen ziekenhuis.
De woningen aan de Vijzelstraat betreft een viertal zogenaamde nultreden woningen. De woningen worden gerealiseerd voor mensen die gelijkvloers willen wonen. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en hebben de woonkamer, hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond. De bouwmassa’s en het onderscheid in metselwerk sluiten goed aan bij de kleinschalige en gedifferentieerde omgeving. Via de Vijzelstraat is het achtergelegen parkeerterrein bereikbaar. Aan de achterzijde hebben de woningen een knus terras met een groene afscheiding.

Wonen in de oude binnenstad van Enkhuizen
Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer en telt circa 18 duizend inwoners. De monumentale binnenstad komt vooral in de zomer tot leven door het brede aanbod aan winkels en ondernemingen. De rijke historie van de stad trekt toeristen vanuit de hele wereld. Kortom handel, toerisme, cultuur en ontspanning gaan hier hand in hand.
De binnenstad van Enkhuizen ligt binnen de vestingwallen die dateren uit de 16e eeuw. De binnenstad van Enkhuizen is in 1984 als beschermd stadsgezicht aangewezen. Kenmerkend voor de stad zijn de bochtige straatjes en weggetjes, de historische panden en pakhuizen. In Enkhuizen is genoeg te beleven en alles is op loopafstand. Met de trein maar ook met de auto kan je alle kanten op. Elke woensdag is er in de Westerstraat markt en er is een bibliotheek, theater en een bioscoop. Water speelt een belangrijke rol in Enkhuizen en trekt menig waterliefhebbers. Aan het IJsselmeer zijn meerdere watersportverenigingen te vinden. Daarnaast wordt ook voetbal, korfbal of zwemmen aangeboden. 
Voor degene die lekker willen eten of een drankje willen doen heeft Enkhuizen een flink aantal restaurants met uitzicht over het water. En qua bezienswaardigheden heeft Enkhuizen het Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland waar je echt geweest moet zijn.

De nieuwe woningen aan het Doelenlaantje en de Vijzelstraat zijn met respect voor de bestaande bebouwing ontwikkeld. Binnen het project De Vijzeltuin worden zes grondgebonden woningen gerealiseerd, bestaande uit drie verschillende woningtypen.

De woningtypen:

Doelenlaantje - Twee-onder-één-kap
•    2 woningen
•    circa 113 m²
•    3 slaapkamers
•    tuin van 61 m²

Vijzelstraat - Vrijstaande woning
•    1 woning
•    circa 124 m²
•    3 slaapkamers
•    tuin van 30 m²

Vijzelstraat - Rijwoning
•    3 woningen
•    circa 108 m²
•    3 slaapkamers
•    terras van 16 m²

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Vijzeltuin
Start verkoop
28-02-2019
Koopwoningen
6
Type woningen
2-onder-1-kap, Tussenwoning, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Enkhuizen.

Aanmelden